top of page
Ridskoleschema & gruppindelning

Vårterminen 2024 pågår mellan 22 januari och 19 juni. Ridskolan har lektioner sex dagar i veckan, även röda dagar undantaget 1:a maj.

Här hittar du lektionsschema för vårterminen 2024. 
Här hittar du schema för stallsysslor och en kort beskrivning av stallsysslorna här

Våra ridgrupper

 

Ordinarie ridgrupper 
I våra ordinarie grupper är det max 10 elever/grupp. Vi erbjuder ridgrupper från nybörjar- till avancerad nivå. Grupperna är i regel allround men vi har även grupper som är helt inriktade på dressyr, hoppning och working equitation. 
Vi utgår från Svenska ridsportförbundets ryttarmärken i våra gruppindelningar men har även valt att forma gruppnivåerna utifrån GFRKs undervisning. Här kan du läsa mer om våra nivåer och vad de innebär.
 

Ridlekis

Nybörjargrupp
Fortsättningsgrupp
Märke 1 – Vit grupp
Märke 2 – Grön grupp
Märke 3 – Röd grupp
Märke 4 – Gul grupp
Märke 5 – Blå grupp


Utvecklings- och tävlingsgrupper 
För att få vara med i våra utvecklings- och tävlingsgrupper inom hoppning och dressyr krävs att eleven även rider minst en gång till i veckan i ordinarie grupp. Som elev i våra utvecklings- och tävlingsgrupper förväntas du engagera dig extra mycket i föreningen, till exempel genom att hjälpa till under klubbens tävlingar. 


Utvecklingsgrupp
Tävlingsgrupp


Fredagskurser 
Kurserna har olika teman. Under lektionspassen riktar vi in oss på något speciellt som vi tränar lite extra mycket på. Anmäl via ditt inlogg i elevportalen. Är du intresserad av att delta i någon av våra fredagskurser, men saknar ordinarie plats i någon av våra ridgrupper? Du är välkommen när vi säkerställt vilken nivå du rider på och när du blivit medlem. Saknar du ridintyg från annan ridskola, boka in en privatlektion hos oss och få dina ridkunskaper bedömda. 

 

Flexiridning  
Flexiridning är perfekt för dig som inte vill ha en fast plats i en grupp på kvällstid. Gruppen har åtta platser och är öppen från vit nivå och uppåt. Du måste kunna rida alla gångarter. Flexiridning äger rum alla fredagar förutom under våra teoriveckor. Du gör iordning din häst själv innan lektionen. Efter lektionen släpper vi ut hästarna tillsammans. Anmälan sker från en gång till en annan via elevportalen. 

Privatlektioner 
Privatlektionen avser 45 minuter med ridlärare. Du kan inte boka hopplektion, då hästarna endast hoppar på våra grupplektioner, kurser och tävlingar. För att rida privatlektion krävs medlemskap i Göteborgs Fältrittklubb. Från det att du rider på grön nivå får fram- och avskrittning ske självständigt före och efter lektionen. För ryttare under 18 år samt mindre rutinerade ryttare sker fram- och avskrittning under lektionens tid. För nybörjare sker även påklädning/avklädning av häst under lektionens tid. Privatlektionerna publiceras i elevportalen där du också bokar din lektion. 

bottom of page