top of page
IMG_0919.jpg

Fodervärd på en ridskolehäst

Ta möjligheten att prova på hur det är att ha egen häst under ledning av utbildade ridlärare! Du kommer få ta del av alla aspekter som det innebär att ha egen häst. Ett spännande koncept där vi erbjuder våra ridskoleelever att bli fodervärd till en av ridskolans nya hästar inför inslussning till verksamheten. 

Vad innebär ett fodervärdsskap?

För att bli fodervärd måste du vara elev hos oss och fortsätta rida på lektion under tiden du är fodervärd. Du ska kunna rida olika typer av hästar i alla gångarter balanserat och ha en bra grundsits och egenbalans, en riktlinje är att du ska rida i minst gul grupp. Du ska förstå vikten av allsidig träning och vilja rida både dressyr, hoppning och ut i skog och mark. Såklart måste du vara noggrann och ansvarsfull! Alla hästar som söker ett fodervärdsskap annonseras ut på både Facebook och Instagram, finns det ingen ny häst som annonserats så är där ingen häst som söker fodervärd. 

 

Det är av stor vikt att vi lyckas matcha häst med rätt elev och ridskolan har rätt att välja vem som blir fodervärd till vilken häst. Vi har inget kösystem utan handplockar till det ekipage som får bäst förutsättningar. För varje ny häst som annonseras ut som du är intresserad av att vara fodervärd till skickar du in en ny intresseanmälan till just den hästen. En ansvarig ridlärare är kopplad till hästen och ridläraren kommer vara till hjälp och stöd under fodervärdsskapet. Ridläraren kommer även vara behjälplig med utbildning av hästen och rida den vid behov.
 

Det vi förväntar oss av er som fodervärd är att ni tar hand om hästen 3 dagar i veckan, dagarna delas upp sinsemellan. Ni mockar, sköter om häst och utrustning och rider hästen. Tillsammans med ansvarig ridlärare görs en utbildningsplan för er och hästen. Hästen ska ges en varierad träning utifrån utbildningsståndpunkt.


Vad får du av ridskolan?

· Stallplats inklusive foder och strö

· In- och utsläpp

· Fodringar

· Tillgång till ridhus och ridbana

· Hovslagare

· Hästförsäkring

· Utrustning som är anpassad till hästen

· Veterinärvård vid behov

· Equiterapeut vid behov

· Coachning av utbildad ridlärare


Pris: 3000 kr per månad/person

Kontrakt skrivs på minst en månad, eventuell förlängning sker med en månad i taget.

Intresseanmälan mailas till ridskola@gfrk.se. Berätta om dig själv och din nivå samt vilken häst du söker fodervärdsskap till, övriga frågor tas därifrån. För elever under 18 år går ansökan via vårdnadshavare.

bottom of page