top of page
Ponnyridning

Alla barn vill inte rida i en fast grupp och då är ponnyridning ett bra alternativ. Alla barn är välkomna oavsett tidigare ridvana från det år de fyller 5 år, målsman eller annan kompanjon över 16 år leder själv sitt barn. Ponnyridning äger rum på fredagar, grupperna rymmer max 8 elever och lektionerna är 30 minuter långa – inklusive upp- och avsittning. Ridning sker i ridhuset eller då vädret tillåter i det vackra Delsjöområdet.

 

Vi tränar på att starta, stanna och svänga. Vi samlas 15 minuter innan lektionens start för utdelning av hästar och betalning.
Ponnyridning kostar 150 kronor/gång och betalas med swish på plats.
Ponnyridningen bokas via https://boka.se/GFRKBokning. Där söker du upp Ponnyridning i Göteborg och väljer Östra manegen i kalender. Leta upp det tillfälle du vill anmäla till i kalendern och klicka, så kommer du till bokningssidan. Anmälan är öppen fram till klockan 18.00 dagen innan ponnyridningen. Du bokar alltså inte en ny tid. 

Kommer man ej på bokad tid faktureras tillfället i efterhand.


Vid ponnyridningen ska ryttaren ha oömma kläder, långärmat och hel sko med klack som sitter bra på foten så att de inte glider av vid ridning utan stigbyglar. Vid långt hår, sätt upp detta ordentligt för att förhindra att det hamnar i ögonen. Hjälm och säkerhetsväst ska självklart bäras (finns att låna på ridskolan).
 

Förälder eller målsman som leder barn ska ha lämpliga skor, oömma och bekväma kläder. Dessutom bör du ha ork för raskt promenadtempo. Av säkerhetsskäl behöver den som leder hästen ha sin fulla uppmärksamhet på ryttaren. Därför är småsyskon, hundar och annat som kräver din uppmärksamhet inte lämpligt att ta med sig till ponnyridningen.

bottom of page