top of page

Vill du bli fodervärd till en ny ridskolehäst?

Uppdaterat: 14 nov. 2022

Vill du bli fodervärd till en ny ridskolehäst?


Ett spännande koncept

där vi erbjuder våra ridskoleelever att bli fodervärd till en av ridskolans nya hästar. Du får nu möjlighet att prova på hur det är att ha egen häst under ledning av utbildade ridlärare. Du kommer få ta del av alla aspekter som det innebär att ha egen häst. Man är två i början som delar på en häst under en fyra veckors period. När hästen är redo att börja hysas in i verksamheten så fortsätter en person med hästen.

För att bli fodervärd måste du vara elev hos oss och fortsätta rida på lektion under tiden du är fodervärd. Du ska kunna rida kunna rida olika typer av hästar i alla gångarter balanserat och ha en bra grundsits och balans, riktlinje är att du ska rida i minst gul grupp. Du ska förstå vikten av allsidig träning och vilja rida både dressyr, hoppning och ut i skog och mark. Såklart måste du vara noggrann och ansvarsfull.

Du skickar in din ansökan där du bland annat berättar varför du vill vara fodervärd. För elever under 18 år går ansökan via vårdnadshavare.

Det är av stor vikt att vi lyckas matcha häst med rätt elev och ridskolan har rätt att välja vem som blir fodervärd till vilken häst. Vi sparar ansökningar som kommer in i ett halvår.

En ansvarig ridlärare är kopplad till hästen och ridläraren kommer vara till hjälp och stöd under fodervärdsskapet. Ridläraren kommer även vara behjälplig med utbildning av hästen och rida den vid behov.

Det vi förväntar oss av er som fodervärd är att ni tar hand om hästen 7 dagar i veckan, delar upp dagarna sinsemellan. Ni mockar, sköter om häst och utrustning och rider hästen. Tillsammans med ansvarig ridlärare görs en utbildningsplan för er och hästen. Hästen ska ges en varierad träning utifrån utbildningsståndpunkt.

Vad får du av ridskolan?

· Stallplats inklusive foder och strö

· In- och utsläpp

· Fodringar

· Tillgång till ridhus och ridbana

· Hovslagare

· Hästförsäkring

· Utrustning som är anpassad till hästen

· Veterinärvård vid behov

· Equiterapeut vid behov

· Coachning av utbildad ridlärare

Pris: 2 500 kr per månad/person

Kontrakt skrivs på minst en månad. Eventuell förlängning sker med en månad i taget.

Ansökan hittar du här: Intresseanmälan fodervärd

Mailas till frida.bjorklund@gfrk.se

399 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Коментарі


bottom of page