top of page

Ta ditt Gröna kort hos oss!Vi på GFRK anordnar återigen en kurs för dig som vill ta Grönt kort! Ditt Gröna kort följer dig genom hela livet oavsett om du tävlar aktivt eller tävlar ett fåtal gånger. Det är en komplett kurs med 2 kvällar och 1 heldag där du i slutet av avklarad kurs får ditt Gröna kort.


Alla som tävlar, från inbjudningstävling och uppåt ska ha tagit Grönt kort, oavsett om man är häst eller ponnyryttare, kusk eller voltigör. Grönt kort är ett bevis på att du har den breda grundkunskap som behövs inför en tävlingsstart. Syftet med grönt kort är att ryttare som vill tävla, oavsett tävlingsgren, ska få en likriktad baskunskap i hästkunskap, regler, värdegrund och trygghet.


Följande åldersgränser gäller för Grönt kort:

  • Alla från 14 år och uppåt ska delta i en obligatoriskt Grönt kort kurs. Från och med 1/1 det år den tävlande fyller 14 år måste han/hon ha ett eget grönt kort.

  • Från och med det år den tävlande fyller 13 år kan han/hon själv gå grönt kort kursen och avlägga proven.

  • För barn under 13 år gäller att målsman/vuxen person som idag inte har Grönt kort ska delta i kursen, och ta Grönt kort samt därefter ansvara för barnet och dess handlingar under tävling. Barnet rekommenderas delta på kursen tillsammans målsman/vuxen person.

Uppsuttna krav gäller dock inte målsman, det är den tävlandes kunskap som ska intygas. Ridkunskapen och de praktiska delarna, visa häst vid hand, på/av täcke, säkerhetsknut, lastning och visitering intygas av lägst Ridlärare Level 1 eller C-tränare.

Barn som är 12 år eller yngre och deltar tillsammans med målsman/annan vuxen, ska inte erlägga kursavgift.


Vid anmälan av barn till det digitala utbildningsmaterialet:

  • För barn under 13 år gäller att målsman/vuxen person* ska delta i kursen, och ta Grönt kort. Det är då målsmans/vuxens epost och personuppgifter som ska anges vid anmälan.

  • För barn 13 år och äldre är det barnets egna personuppgifter och epost som ska anges vid anmälan.

*Målsman/annan vuxen kan vara förälder, tränare, linförare etc.


Innan kursen:

Senast 5 dagar före kursstart (15/8) ska varje deltagare ha gått igenom det digitala kursmaterialet och klarmarkerat alla uppgifter, beräknad tidsåtgång är ca 10h. Webbplatsen kostar 185 kr per deltagare och beställs genom Sisu Förlag. Deltagarna beställer och betalar själva sitt utbildningsmaterial. Webbplatsen Grönt kort är framtagen i samarbete mellan Svenska Ridsportförbundet och SISU Förlag. Länk till materialet: https://www.sisuforlag.se/produkt/gront-kort-galler-fran-2021-digital-artikel/


Varje deltagare ska också lämna in ett förkunskapsintyg. Detta kan scannas in och e-postas till erica.johansson@gfrk.se eller lämnas på plats på kansliet. Viktigt att se till att den som skriver under intyget är godkänd för detta (behörighet som lägst SRL1 eller C-tränare). Här hittar du intyget och kan se kraven: https://ridsport.se/download/18.13d68d9518219fda5c6200/1663747299388/intyg-gront-kort.pdf 


Datum & tid:  Tisdag 20 och 27/8 kl 17.30-20.30 samt lördag 31/8 kl 09.00-14.00 inkl. slutprov.

Priser: Medlem 1100:-/icke medlem 1400:- (Om du är vuxen som följer med ditt barn, men inte själv ska avlägga provet, så är priset 300:- för mat och fika, du gör en egen anmälan för detta för att det ska bli rätt med maten). I priset ingår den administrativa kostnaden för att få kortet registrerat. 


  • För dig som har grönt kort sedan innan, men ska skriva om provet är kostnaden 250:-, tid och datum 31/8 ca kl 13.00

  • Fika ingår alla träffar samt lunch den 31/8.

  • Tag med anteckningsblock och penna.


OBS! Anmälan är bindande och kursen faktureras i förskott. Vid frågor, mejla kursledare Erica på erica.johansson@gfrk.se


Här kan du läsa vad ridsportförbundet skriver om grönt kort:


15 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page