top of page

Smittoläge och information

Uppdaterat: 9 jan.Uppdaterad: 2024-01-09


Utskick 2024-01-09


"Hej,


Vi vill börja med att informera om att hästarna mår bra och att vår senast sjuka häst hade sin sista feberdag den 30e december vilket innebär att vi har börjat räkna ner de 21 dagar därefter som vi behöver hålla stängt innan vi kan öppna upp. Det innebär att om ingen ny häst insjuknar nu kommer vi att öppna upp stallet igen för lektioner under v. 4. Fram till dess kommer vi att hålla digitala lektioner för våra elever varje lektionsdag, dessa kan du ta del av via länkar som finns på vår hemsida.


Det är många av er som vänligt nog hört av er och önskar efterskänka de inställda lektioner som varit. Vilket vi såklart oerhört tacksamma över. För er som istället önskar återbetalning för berörda lektioner vänligen skicka ett mail med namn, ridgrupp och antal lektioner till ekonomi@gfrk.se


På samma tema är det många som gärna vill skänka pengar i detta läge. Det går då bra att swisha till vårat Swishnummer 123 219 5683 märk gärna inbetalningen med EHV så vet vi vad pengarna ska gå till.


Under de här veckorna har vi fått fantastisk hjälp av er engagerade medlemmar! Mailen har strömmat in om erbjudande om hjälp i stallet och det har gjort att vi har kunnat hålla ner på personaltimmar och därmed sparat in på kostnader för föreningen. Eftersom det här har fungerat så bra och vi kommer vara i behov av att fortsätta hålla nere kostnaderna under hela året kommer vi att öppna upp för våra medlemmar att fortsätta hjälpa oss i stallet. Både veckodagar men framförallt på helgerna där vi annars har extrapersonal inne. Vi kommer att lägga upp ett digitalt dokument på hemsidan där du som medlem kan anmäla dig till stalltjänst under helgerna i vår. Det kommer att finnas personal på plats som leder och fördelar arbetsuppgifter men ju mer hjälp vi kan få desto bättre!


Det är nu vi blir varse om att även ridskolor är ideella föreningar och behöver stöd från våra medlemmar och vi är så tacksamma över att ni snabbt är där och ställer upp för oss!


Innan stallet öppnar upp igen kommer vi att behöva sanera hela anläggningen. Detta siktar vi på att göra helgen v. 3 och tar då gärna emot hjälp från er medlemmar då det är ett omfattande arbete. Vi kommer att gå ut med ett separat inlägg om detta på sociala medier och här på mail.


Vänlig hälsning


Erica Lundqvist, verksamhetschef Göteborgs Fältrittklubb"


Denna text är från 2024-01-02


Hästarna

Hästarna mår fortsatt ganska bra i det här läget. Det är några som insjuknar med feber ungefär varannan dag och ännu har vi inte sett några varianter av den neurologiska formen. Vi håller andan och tummarna för att det inte heller ska uppstå den varianten. Att hästarna insjuknar med några dagars mellanrum gör dock framtidsplanerna för ridskolan ovissa. Vi vet inte hur länge detta kommer att pågå och riktlinjerna vi har fått från veterinär och SVA är att hålla stängt tills dess att alla hästar varit friska i 21 dagar. I dagsläget har ungefär hälften av stallets hästar haft en febertopp.


Ridlektioner

Det här innebär att vi måste justera verksamheten för de första veckorna på terminen. Den här veckan är samtliga lektioner inställda och under nästa vecka kommer vi att erbjuda digital teori för alla ridande elever. Information och länkar för detta kommer att finnas på hemsidan (i separat nyhet på förstasidan) och skickas ut på mejl inför nästa vecka.


Ny på GFRK

Startdatum för nystartade nybörjargrupper (samt den nya hopp/dressyrgruppen på fredagar) skjuts fram. Startdatum är ännu ovisst, men vi hör av oss minst en vecka innan det är dags för er första lektion. Vi kommer att justera fakturan för er.

Startdatum för dig som är ny på ridskolan (men ska rida i en befintlig grupp) skjuts också fram. Du som ska provrida i befintlig grupp måste mejla till ekonomi@gfrk.se om du vill få din faktura justerad.


Ideell hjälp i stallet

Det ekonomiska är läget är fortfarande ansträngt. Vi siktar framöver på att fortsätta ta in ideell hjälp i stallet under helgerna, för att kunna minska personalkostnader. Är man intresserad av att hjälpa till måste man uppfylla följande krav: 

1. Du ska helst vara över 18 år eller ha med målsman om du är under.

2. Du ska ha god kännedom kring smittspridningen och inte vistas i andra stall.

3. Du ska kunna mocka minst 6 boxar med växelströbädd.

4. Du ska kunna visitera och tempa hästar.

Det kommer att finnas ett schema man kan skriva upp sig på vår hemsida och det är stallchef Therese som samordnar all ideell kraft i stallet, mejla till therese.reimer@gfrk.se om du har frågor.845 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page