top of page

Angående höjder på Pay & Jump för lektionsryttare

Uppdaterat: 30 nov. 2022

Här får du mer information om vad som gäller och varför!Vid vår förra Pay & Jump uppkom många frågor kring vilken höjd man som lektionsryttare får hoppa, detta gäller:

Röd grupp hoppar max 50 cm (ponny)/60 cm (stor häst)

Gul grupp max 60 cm (ponny)/70 cm (stor häst),

Blå grupp max 70 cm (ponny)/80 cm (stor häst).

Utvecklingsgrupper och tävlingsgrupper diskuterar höjd med sin ridlärare.

Observera att detta innebär vilken höjd du högst får hoppa beroende på vilken nivå du rider på. Vi ser gärna att du diskuterar lämplig höjd med din ridlärare innan anmälan. Vilken höjd som är lämplig kan också bero på vilken häst du ska rida. Vi påminner om att du i din anmälan ska ange gärna minst tre hästönskemål.

Varför har vi dessa riktlinjer kring höjd? En av ridsportens ledstjärnor lyder Jag tränar och tävlar i samspel med hästen och kräver inte mer än vad vi har förutsättningar att klara av. Vi värnar om god grundridning där hästens välmående är i fokus. Att hoppa en bana på en höjd som ett ekipage inte är redo för där kanske ryttare och/eller häst inte är i balans påverkar hästarnas hållbarhet negativt och kan också påverka deras självförtroende. Syftet med Pay & Jump är att man under tävlingslika förhållanden ska få träna på att kunna hoppa en bana, med som mål att kunna göra det i bra balans med ett gott förtroende mellan häst och ryttare, oavsett höjd på hindren.

Varmt välkomna att delta på våra kommande Pay & Jumps, har ni frågor prata gärna med er ridlärare eller verksamhetschef.

103 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page