Hoppa till sidans innehåll

I stallet


För allas trivsel och säkerhet, såväl hästars som människors, är det viktigt att vi håller oss till och respekterar reglerna för vistelse i stallarna.

 • Stallet är hästens hem. De måste få ha lugn och ro i sitt stall utan en massa stoj. Alltså, prata lugnt och spring inte i stallet. Detta gäller på hela anläggningen, inte bara inomhus. Detta är viktigt för hästarnas trivsel, men framför allt för säkerheten. Det är lätt att en häst blir skrämd och den kan reagera genom att kasta sig. Spring, lek eller skrik aldrig i stallet.

   

 • Ur säkerhetssynpunkt bör man inte vara många kring en häst eller ponny samtidigt. Det räcker med två personer.

   

 • Lämna inte hästen ensam då den är uppbunden i stallgången.  Om du måste gå ett kort ärende be någon hålla ett öga på den, eller ställ in den i på sin stallplats. För er som är uppstallade i östra stallet gäller att om någon av ridskolans hästar skall passera din häst så skall du alltid ställa in din häst i boxen.

   

 • Ridbanorna på anläggningen är till för ridning – inte lek. Här kan det lätt ske allvarliga olyckor om inte de säkerhetsföreskrifter som finns följs. För er som är uppstallade i östra stallet eller har löst manegekort så har ni ett ansvar för att lära er manegereglerna och följa dem. Barn som inte förstår manegereglerna till fullo måste alltid ledsagas av en vuxen. 

   

 • I de fall det rör sig om barn/ungdomar är det alltid föräldrarnas ansvar att regler och säkerhetsföreskrifter följs. All hästhantering är direkt farlig om man inte gör rätt. Följ alltid personalens anvisningar. När det gäller hästar/ponnyer som är uppstallade i östra stallet skall de självklart ha tillsyn av en vuxen person. 

   

 • Sitt aldrig i stallgången. 

   

 • Hundar skall alltid vara kopplade.

   

 • GFRK är en RÖKFRI anläggning - visa hänsyn!

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:19 Skribent: Ridskola

 

Viktiga datum!

 

Höstterminen 2020: 28 juli-23 december, ridning alla dagar.

 

 Inloggning hippocrates

BOKA RIDBANA 

 

Kungälvs gardens center

 

 

 SponsorhusetLogga
När du ändå handlar på nätet - handla här och stöd Göteborgs Fältrittklubb!

 

 

Postadress:
Göteborgs FK - Ridsport
Töpelsgatan 16
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031256010
E-post: This is a mailto link

Se all info