Hoppa till sidans innehåll

Egen häst


På Göteborgs Fältrittklubb erbjuder vi våra medlemmar möjligheten för uppstallning på vår anläggning. Östra stallet består av 16 boxar i olika storlekar för medlemsuppstallning.

Stallets öppettider
Personal är på plats från kl. 06:00 på morgonen till kl. 22:45 på kvällarna vardagar (fredagar något tidigare stängningstid), då är det tänt i stallet.

Östra stallet är öppet mellan kl 07.00- 22.30. Ridbanorna får nyttjas fram till kl. 22.00.

På helgerna stängs stallet kl. 20:00, då släcks även merparten av belysningen. 

Stallrutiner
Stallpersonalen gör följande:

- Fodrar grov- och kraftfoder på morgonen, vardagar ca kl. 06.30 och helger kl. 07.00

- Fodrar grov- och kraftfoder på lunchen, vardagar ca 11.30

- Släpper ut hästarna i hage.

- Fodrar grov- och kraftfoder kväll, alla dagar, ca 20.30.

Utsläpp görs på både vardagar och helger, så stallpersonalen tar aldrig in hästarna. På vardagarna går hästarna ut på eftermiddagen i hagen fr o m ca 13:00 och fram till att hästägaren tar in. Då väljer vissa att fodra hästarna eftermiddagsmat vilket de gör själva på vardagarna. På helgerna går hästarna ut på morgonen ca 8:00 och sedan ansvarar hästägaren för att ta in senast kl 13:00. På helgerna eftermiddagsfodrar personalen kl. 17:00. 

Foder
Klubben köper in grovfoder i stora partier i den mån det går för att slippa för många foderbyten. Analysen anslås så fort vi får den. Prislista anslås separat och kan variera beroende på leverantör och foderparti.

Hage
De första tre veckorna som hästen står på GFRK ska den enligt smittskyddsrutinerna gå i en sjukhage eller en annan hage där den inte kommer i kontakt med andra hästar. Därefter är det upp till hästägaren att försöka hitta en annan hage som hästen kan gå i. Skulle man behöva hjälp med att hitta en lämplig hage finns en Haggrupp utsedd i stallet som kan hjälpa till med just detta. Vi följer länsstyrelsens riktlinjer där hästar uppmanas att gå tillsammans, skulle hästen av någon anledning inte kunna göra detta hänvisas den till en mindre hage som är avsedd för en häst.

Hagarna mockas av personal under vardagarna, varannan dag mockas framsidan och varannan dag mockas baksidans hagar. De som står uppstallade i Östra stallet ansvarar för att mocka sin hage på helger, dvs. lördagar, söndagar samt röda dagar.

Ridhus och paddock
GFRK har ett stort ridhus som från ca kl. 13:00 på vardagar brukar vara fördelat på tre 20x40m banor. Utöver det finns dessutom paddocken med tak som är ca 20x60 m i mått. Lektionsschema finns på GFRK’s hemsida, men på vardagar pågår ridlektionerna från kl. 13:00 till 22:00 på kvällen. På lördagar börjar ridningen vid kl 8:00 på morgonen och är klar runt kl 15:00 på eftermiddagen. Oftast är en manege alltid ledig men vid vissa tider och dagar är samtliga tre maneger upptagna, då ska alltid paddocken vara ledig för ridning och ingen träning/ longering/ tömkörning får bokas den tiden.

Vi har många fina iordning gjorda ridvägar i det vackra Delsjö-området för både kortare och längre uteritter. 

Är du intresserad utav att stalla upp din häst på GFRK? Kontakta kansliet på This is a mailto link för mer information!

Uppdaterad: 22 NOV 2016 11:21 Skribent: Ridskola

Postadress:
Göteborgs FK - Ridsport
Töpelsgatan 16
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0760294122
E-post: verksamhetschef@gfrk...