Hoppa till sidans innehåll

Välkommen tillbaka!

29 JUL 2020 09:53
I måndags gick ett välkomstmejl ut till alla registrerade i vårt nya system hippocrates. Informationen riktar sig främst till er som redan rider i en ordinarie grupp och till er som är nya på ridskolan. Här är infon för er som missat utskicket!
  • Uppdaterad: 29 JUL 2020 09:53

Varmt välkommen till dig som ska börja rida på GFRK nu i höst och välkommen tillbaka till alla elever som haft ett sommaruppehåll!

Hoppas ni har haft en härlig sommar. Idag (måndag 27e augusti) har hästarna kommit hem från betet, runda av allt gräs de tuggat i sig under sina nästan sex veckors ledighet. Ridlektionerna drar igång redan imorgon, tisdag, och i början av terminen brukar vi mjukstarta med mycket skritt för att både hästar och ryttare ska komma igång på rätt sätt. Tänk på att ta med tröjor med långa ärmar då vi rider ut om vädret är ok. Kom ihåg att avboka din lektion om du inte har möjlighet att komma.

För er som ska börja i en nystartad nybörjargrupp kommer de första lektionerna fokusera på introduktion och teori, först runt tredje lektionen börjar eleverna rida. Innan dess tränar man på att borsta hästen, sätta på sadel och träns samt leda den från stall till ridhus. För er föräldrar som har barn som ska börja rida kan det vara bra att informera om upplägget så att förväntningarna sätts därefter.

Hästarna mår som sagt bra efter betet, ni som följer oss på sociala medier har sett att vår stora Sava trasslat in sig i tråden till hagen och fick ett sår som behövde undersökas av veterinär. Det kommer ta några veckor innan hon kan gå lektioner igen men om allt går som det ska är hon tillbaka igen i september.

Angel, Fortuna och Ferrari är hästar som varit långtidssjukskrivna och som nu ska prova att börja gå med på lektionerna igen. Även George och Jan kommer att slussas in på väl avvägda lektioner för att få en så bra introduktion som möjligt.

Nya hästar är på ingång, två stora hästar står på önskelistan och två ponnyer. Erica och Viktor har några nya hästar på gång och när vi vet mer kommer vi givetvis att informera er medlemmar.

Privatlektioner och kurser startar igång v. 36 och går att boka from v. 32.

Privathästarna brukar droppa in under augustimånad så även den delen av det Östra stallet kommer att fyllas upp allt eftersom.

Vi har lite förändringar inför hösten:
Hippocrates - Nu när vi har nytt datasystem kommer ni att pricka av er på en iPad i entrén. Första veckorna kommer vi att ha pärm och papper parallellt och ber er elever att ha överseende med eventuella administrativa misstag.

Försäljning av lektioner - Det är tillåtet att låta en annan elev (som har en egen ordinarie plats på ridskolan eller arbetar ideellt som stallvärd) som rider på samma eller högre nivå som du rida istället för dig upp till 3 ggr/termin. Dessa 3 tillfällen innefattar såväl sålda som bytta lektioner. Under Coronapandemin har vi valt att släppa på begräsningen av försäljningen av lektioner och låter våra elever sälja lektioner fritt tillsvidare. Från och med höstterminen 2020 ska försäljning av lektioner ske till ryttare i likvärdig storlek då hästbyten ej kommer att förekomma för att anpassa köpta lektioner. Rider en elev i vanliga fall mindre hästar får denne sälja till en annan elev som kan rida små hästar och vice versa. Detta ändras nu för att personalen under de senaste åren har lagt mycket administrativ tid på att ändra i hästlistor för elever som köpt lektion. Dessutom vill vi inte behöva byta hästar på ordinarie elever för att möta en inhoppares behov av häst i en viss storlek. Vid försäljning av lektion är det därför viktigt att uppge om man brukar rida större eller mindre hästar så att den elev som köper lektionen kan rida på samma häst. Man kommer som tidigare att ha samma häst i ca 4 lektioner (dressyr, dressyr, markarbete, hoppning) och sedan byta.

Observera att det nu finns en funktion där man kan skapa en notis för sina ridtillfällen. Vi vill att ni använder denna funtionen för att informera oss om vem ni har sålt lektionen till.

Sporrförbud – Till hösten kommer vi att testa att ha helt sporrfri ridning på våra ridlektioner. Anledningen är att vi vill förespråka grundridning och att man som ryttare lär sig att renodla hjälperna för att få fram hästen för skänkeln. Vi upplever att många elever tar på sig sporrar av ren vana och detta i kombination med dålig kontroll på sin skänkel gör att man inte är medveten om när sporren ligger an eller inte. Vi tror att detta kommer att främja våra elevers förmåga att inverka på hästen på korrekt sätt och kommer att utvärdera resultatet halvvägs in i terminen. Tävlingsgrupperna är de enda som får rida med sporrar, vid behov och först efter godkännande av ansvarig ridlärare.


Kontaktinformation:
Idag är första arbetsdagen för flera i personalen, vi arbetar för fullt för att komma iordning inför ridskolestarten imorgon och kommer att besvara de mail som ligger och väntar i inkorgen när tid ges. Tänk gärna på att våra ridlärare framför allt har arbetstid för att ha ridlektioner och att arbeta med hästarna, därför kan det dröja innan de hinner besvara mail.
Maria som är ridgruppsansvarig är den du mailar om du vill börja rida, byta ridgrupp, eller har frågor om ridskolekön på This is a mailto link
Gunilla är ansvarig för frågor rörande fakturor och ekonomi och har semester en vecka till, henne når man på This is a mailto link
Karin är verksamhetschef och ansvarar för personalfrågor, anläggning samt föreningens ekonomi, henne når man på This is a mailto link eller This is a mailto link
Erica är ridskolechef och ansvarig för ridskola, hästar, tävling och privatstallet. Henne når man på This is a mailto link

Ridlärarnas egna mailadresser:
Elvira Nilsson This is a mailto link
Erica Lundqvist This is a mailto link
Frida Björklund This is a mailto link
Maria Clauss This is a mailto link
Sanna Martinsson This is a mailto link
Rebecka Svedlund This is a mailto link
Viktor Andersson This is a mailto link

Än en gång, varmt välkommen till höstterminen på GFRK!
Varma hälsningar
Personalen genom Erica

Skribent: Maria Clauss
Epost: Adressen Gömd

 

Viktiga datum!

 

Höstterminen 2020: 28 juli-23 december, ridning alla dagar.

 

 Inloggning hippocrates

BOKA RIDBANA 

 

Kungälvs gardens center

 

 

 SponsorhusetLogga
När du ändå handlar på nätet - handla här och stöd Göteborgs Fältrittklubb!

 

 

Postadress:
Göteborgs FK - Ridsport
Töpelsgatan 16
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031256010
E-post: This is a mailto link

Se all info