Hoppa till sidans innehåll

Hästar


ANGEL (Jobangelsär ett sto född 2007 importerad från Irland, ca 164 cm i mankhöjd. Inköpt till GFRK 2017. Angel är energisk och framåt att rida men samtidigt väldigt snäll, gillar att hoppa och då kan det gå fort. Hon trivs bra i skogen och är alltid väldigt trygg på uteritterna. 

 

CASSIUS är en irish draught, vilket innebär att han är grövre i modellen än de svenska varmbloden. Han är född 2007 och inköpt till GFRK  2013. Cassius är en mycket omtyckt ridskolehäst som ryttare på alla nivåer kan rida. Han är väldigt vänlig och trygg i både stall och vid ridning vilket gör att många osäkra ryttare tyr sig till Cassius. Deusstom är han en riktig hejare på att hoppa och brukar kamma hem rosetter när han får chansen att tävla med eleverna i tävlingsgruppen. 

 

CASTOR är en valack född 2011, inköpt till GFRK 2016. En vänlig häst med mycket fullblod i stammen vilket innebär att han är lite mindre, ca 164 cm i mkh och nätt i sin modell. Är därför inte så viktbärande. Castor kan vara lite klurig i ridnnigen men den som hittar rätt knappar brukar få en känsla av att sväva på moln. 

 

CHALLE (Chenango) är en fullblodsvalack född 2007. Inköpt till GFRK 2018. Precis som Castor så är Challe lite lättare i modellen och inte så viktbärande, han mäter ca 1,65 cm i mankhöjd. Challe är en vänlig och omtyckt kille som tycker det är lika roligt att hoppa som att springa fint på banan. Lagom framåt och med en mjuk kontakt brukar ryttarna få en härlig ridkänsla när de rider honom. 

 

Congo 2

CONGO D är en mörkbrun valack född 2007, inköpt till GFRK 2013 som är ca 167 cm i mkh. Congo är en mycket välutbildad häst som kan utföra de flesta rörelserna upp till medelsvår dressyr och hoppar med lätthet igenom en bana på 1 m höga hinder. Han kan vara lite "tittig" och reagera på saker som inte brukar se ut som vanligt men om ryttaren har honom tryggt mellan sina hjälper dansar han gärna fram på ridbanan. En häst som gör rätt om du som ryttare gör rätt. 

 

COLLEEN är ett sto f. 2010 e. Cante Bellini ca 165 cm i mankhöjd, inköpt till GFRK 2016. Colleen är en vänlig tjej som tycker att hoppning är det roligaste som finns! I dressyren kan man få jobba lite lösgörande för att få henne att arbeta på bästa sätt. Colleen är en omtyckt häst som går med på lektioner på alla nivåer och alltid tar hand om sin ryttare. 

DIABLO är en KWPN valack f. 2008 e. Abanos som är ca 165 cm i mankhöjd. Inköpt till GFRK 2017. Diablo är en otroligt snäll och vänlig kille som tar hand om alla ryttare, från att de hälsar på honom i boxen tills de sitter av honom efter ridpasset. Han rör sig med ett stort steg i alla gångarter och hoppar med glädje, en riktig klippa för ryttare på alla nivåer.  

 

 

ELLEN är ett sto f. 2011 e. Mr Carrera - Excall som köptes in till GFRK 2016. Med mycket fullblod i stammen är Ellen ett nätt sto, som mäter ca 167 cm i mankhöjd och är av en sportigare modell som inte gör henne så viktbärande. Ellen är en känslig tjej som vill ha ryttare med mjuk hand om stabilt säte, litar hon på sin ryttare gör hon allt och lite till för att samarbeta. Hon tycker det är kul att springa fort och hoppa, även om hon inte alltid gör det så bra. Är modig och tycker det är roligt att upptäcka naturen i Delsjön. 

 

EMI är ett sto f. 2005 född i Polen som köptes in till GFRK 2016. Hon är en ganska rejäl tjej som mäter ca 168 cm i mankhöjd med en grövre kroppstyp. Det gör att många tror att hon är en långsam och lite slö häst, de hade inte kunnat ha mer fel. Emi är otroligt känslig, både i hanteringen och i ridningen. Innan du går in till henne måste du rensa alla tankar från stress, annars blir hon väldigt påverkad av detta (alltså perfekt för att träna mindfullness). I ridningen är hon pigg och framåt, känslig och vill inte göra fel. Otroligt duktig på att hoppa men vill inte riva så hon behöver en ryttare som kan stötta henne 

 

 

FARAH är född 2010 på Irland och inköpt till GFRK 2015. Farah är ett litet sto som mäter ca 1,60 cm i mankhöjd. Hon är otroligt vänlig i både stall och ridning och går med på alla typer av lektioner. Farah är duktig i både dressyr och hoppning men är väldigt försiktig av sig när hon hoppar och vill ogärna riva så hon tar ofta i och hoppar högt över hindren. I skogen är hon trygg och snäll och skulle aldrig hitta på bus om hon har en ryttare som är lite osäker. En vänlig häst som tar hand om sin ryttare. 

 

FERRARI (Mollgårds Ferrari) är ett danskt varmblod född 2005. Inköpt till GFRK 2018. Trevlig och vänlig häst att både rida och sköta. Ca 1,65 cm i mankhöjd.

 

FLASH (Cairnview Flash) är född 2005 på Irland och inköpt till GFRK hösten 2011. En trevlig häst av bra modell som mäter ca 168 cm i mankhöjd. Flash är en riktig stjärna på lektionerna och har tävlat mycket med ridskolans elever i både hoppning och dressyr under åren. Nu har han tyvärr haft en skada som gör att han inte längre får hoppa utan får istället lära våra elever allt han kan i dressyrarbetet. I stallet är han egentligen väldigt snäll även om han kan skrämmas lite när man borstar och sadlar, har han tur kanske ryttaren går därifrån och han får äta mat en timme till istället för att ridas. Flash är välskolad och tar väl hand om sina ryttare även om han ibland kan busa till det lite på lektion, både i ridhus och ute i skogen. Hans motto verkar vara "Man blir inte äldre än vad man gör sig".

FORTUNA (Bufonsa Fortuna) är född 2006 och kom till GFRK 2018. Hon är importerad och kommer från början ifrån Holland där hon registrerades som KWPN. Fortuna är en högrest och vacker häst som är ungefär 172 cm i mankhöjd. Hon är känslig i både ridningen och hanteringen men mycket vänlig och alltid snäll. I ridningen är hos pigg och framåt, tycker om att hoppa och gör det bra! Fortuna vill gärna ha en mjuk och följsam ryttare med god balans, inte för att hon busar utan för att hon är känslig om ryttaren hamnar i obalans i sadeln. Hon trivs bra i skogen och är snäll att göra iordning i stallet.

HIPPIE (Hipis) är ett polskt halvblod född 2006 och inköpt till GFRK 2018. Hippie är en långbent men nätt kille som mäter ca 172 cm i mankhöjd. Han är vänlig och snäll men känslig och vill ha människor och hästar runt sig som är lugna och harmoniska, i både ridning och hantering. Hippie kan upplevas som lite svårriden i dressyren men har han en ryttare med god balans, mjuk hand och stabil sits gör han sitt bästa för att arbeta på rätt sätt. I hoppningen har han tidigare tävlat upp till 120 cm i mankhöjd men även här vill han ha en välbalanserad ryttare som kan stötta honom på ett mjukt sätt. Tar du som ryttare hand om Hippie tar han hand om dig. 

HJÄRTAT (Heartland) är ett sto född 2013 från Irland. Hon kom till GFRK 2020 och är ungefär 165 cm i mankhöjd. Hjärtat är en vänlig och nyfiken häst som tycker om när det händer saker. Hennes paradgren är att hoppa och det gör hon mer än gärna, hur hindret än ser ut. Att trava över bommar däremot är någonting hon aldrig riktigt lärt sig och det krävs en ryttare med tålamod och finkänsla för att övertyga henne om att bommarna inte bits. I dressyren får man främst arbeta med avspändhet då Hjärtat har en exteriör som gör att hon gärna kikar på stjärnorna istället för blommorna på marken. I stallet är hon oftast på bra humör men eftersom hon är en känslig tjej vill hon ha mjuka människor omkring sig som är tydliga och konsekventa i sin hantering. 

IRISH COFFEE är född 2004 på Irland och köptes in till GFRK 2014. Kaffe som han kallas är en nättare modell av häst, inte viktbärande, som mäter ca 167 cm i mankhöjd. En vänlig häst att hantera i stallet, lite försiktig så vill gärna ha lugna människor i sin närhet. I ridningen kallas han för Professorn då han tar väl hand om sina elever oavsett vad som står på schemat. Han brukar delta i både hopp- och dressyrtävlingar med ridskolans tävlingselever med fina resultat. 

JACK BLACK är en trevlig lite känslig valck född 2016

 

JAFFA (Joffrey) är ett vackert sto på 170 cm och född 2014 som kommer från Nederländerna. Hon köptes in till GFRK 2019 och blev snabbt en favorit tack vare sin vänliga inställning. I ridningen är hon lagom pigg och tycker framförallt att livet blir lite roligare så fort det kommer fram lite bommar och hinder. Jaffa har en väldigt fin teknik och det märks att hon är avlad som hopphäst. Hon är trygg och snäll på uteritterna och kan ibland kännas lite lillgammal då hon tryggt går fram i skog och mark. I stallet är hon alltid vänlig och nyfiken och vill allra helst stå nära sin bästa vän Sava. 

JAN (Jan vd Zonnehoeve) är en ståtlig valack på ca 168 cm som kommer från Nederländerna. Han är född 2014 och kom till GFRK 2020. Jan är lika vacker på insidan som han är på utsidan och är alltid positiv till arbete. Han är snäll och vänlig i stallet och har precis samma inställning när man rider. Däremot är han fortfarande lite orutinerad i ridningen och behöver där ryttare som kan stötta och hjälpa honom till ett bra arbete. Han hoppar gärna och rör sig trevligt så förhoppningen är att han ska bli en riktigt bra allroundhäst. I skogen har han varit lika trygg och cool som i allt annat. 

JASMINE TH är ett sto född 2009, SWB e. Hohenstaufen II - Rubinrot. Supersnäll att hantera och trevlig att rida i både hoppning och dressyr, har tidigare tävlat upp till 120 hoppning. 

Jones

CM BUSINESS FLOWS JONES är född 2009 och inköpt till GFRK våren 2016 från Danmark. Jones är en häst av mindre modell och mäter ca 160 cm i mankhöjd. Han är en kille som är snäll att hantera i stallet, alltid vänlig och nyfiken. På lektion är han lagom framåt, duktig på att hoppa men kan behöva lite hjälp av sin ryttare för att hitta helt rätt i dressyrarbetet. En klippa ute i skogen där han möter allt spännande med en nyfiken blick. 

Jones är sponsrad av CM Business Flow

KEN är en cob importerad från Irland. Han är född 2012 och kom till GFRK 2020. Ken är en mindre häst, mäter ca 160 cm i mankhöjd. Han är en nyfiken och glad kille som däremot kan vara lite försiktig i stallet och vill där ha människor som är mjuka och lugna när de hanterar honom. I ridningen är han fortfarande ganska orutinterad men har lätt för sig och tycker det är kul att arbeta. Lätt och fin i sin kontakt och lagom pigg i ridningen. Trygg och stabil ute i skogen där han tycker om att strosa runt. 

LILLA GRÅ är en skimmelvalack född 2004, inköpt till GFRK 2010. Lilla Grå är ca 165 cm i mankhöjd och kommer ursprungligen från Polen. Han är den självutnämnda kungen i stallet och flockens ledare. Det gör att han ibland kan testa den som ska gå in till honom i boxen genom att skrämmas och se sur ut, men om man bara är lugn och tydlig inser han snabbt att det inte är värt besväret. I ridningen är han en fantastisk läromästare som snabbt anpassar sig efter sin ryttare. Trygg och stabil för de orutinerade, oavsett vad lektionen handlar om och välskolad för de mer rutinerade. 

 

LINCOLN är en Oldenburger-valack född 2009 och köptes in till GFRK 2017. Han är en långbent och nätt häst som mäter ca 175 cm i mankhöjd. Sen första dagen har Lincoln gjort sig populär hos både personal och elever genom att vara otroligt mjuk och vänlig i hanteringen och en riktig pärla på lektion. Han står gärna och myser i timmar med huvudet i famnen på vem som helst, oavsett om han träffat på personen innan. I ridningen är han lagom framåt, mjuk och lätt i kontakten och gör alltid sitt bästa. Lincoln tycker det är roligt att hoppa och är dessutom mycket duktig på det. 

 

 

MARILYN är ett svenskfött sto född 2009 efter Renovi F - Lear F. Hon köptes in från samma stall som Castor och kom till GFRK 2016. Marilyn är en vänlig liten häst som är ca 163 cm i mankhöjd. I stallet är hon en vänlig och mjuk tjej som tycker om lugna människor i sin närhet. I ridningen är hon pigg och framåt, tycker det mesta är roligt men när det är hoppning på schemat får man räkna med att det går undan.  

 

mary 2  

MARY (Something about Mary) är född 2009 och inköpt till GFRK 2014. Mary är en pigg och mjuk häst att rida. Snäll att pyssla med i stallet. Då hon har väldigt mycket hovskägg, tänk på att borsta hennes ben extra noga.Ca 1,56 cm i mankhöjd.

 

Mc Finnley

MC FINNLEY är född 2008, inköpt till GFRK 2015. Snäll och lite känslig att rida. Ca 1,70 cm i mankhöjd.

NANO är ett belgiskt halvblod e.Casado V´T Gelutt Z ue. Olgarin på ca 170 cm f 2014

QUINCY är en holsteinervalack född 2005 e. Quinar, ca 168 cm i mankhöjd. Inköpt till GFRK 2017. Han är en trevlig välutbildad häst som tidigare tävlat i fälttävlan.

 

SAVA är en stor dam på ca 183 cm i mankhöjd. Hon är född 2009 och kom till GFRK 2018. Sava är en mycket vacker häst med god exteriör. Hon är lika vänlig som hon är stor och tycker om att bli pysslad med i stallet. I ridningen är hon alltid snäll och tar väl hand om sina ryttare. Hon kan upplevas som lite stel vilket inte är så konstigt med så stor kropp. Erbjuder man en mjuk han och använder sina skänklar på ett bra sätt kommer hon till trevligt arbete. I hoppningen kan Sava vakna till ordentligt och tycker det är riktigt kul! 

 

SPARTA är född 2016 och kom till Sverige och GFRK direkt från Irland 2020. Han är en välväxt kille på ca. 170 cm i mankhöjd. Fortfarande ganska valpig i sitt beteende och vill helst leka runt med både människor och hästar. Han behöver lugna och konsekventa människor som hanterar honom så han får lära sig hur vi vill att han ska vara här på GFRK. I ridningen är han fortfarande ganska outbildad men har börjat gå med på vissa lektioner med väl utvalda ryttare som kan stötta honom och ge honom en god inskolning. Han är en pigg och glad kille som tycker om när det händer saker. Trygg i sig själv och tar livet med en klackspark!

SUNNY är ett vackert sto född 2009, inköpt till GFRK 2017. Sunny är en liten häst som är ca 158 cm i mankhöjd. Hon är en mjuk tjej som alltid försöker att göra sitt yttersta. Hon är snäll och vänlig i stallet och positiv och glad i ridningen. Sunny är välutbildad inom både dressyr och hoppning och går med på lektioner med elever på alla nivåer. I irdningen är hon mjuk i sin kontakt men behöver en ryttare som tar igenom förhållningarna med sitsen. Pigg och framåt och alltid rolig att rida! 

  

TAKIDO är en vacker SWB valack född 2008 som kom till GFRK 2019. Han är en stor kille som mäter ca 175 cm i mankhöjd. Takido är alltid nyfiken och glad och tycker om att mysa med både hästar och människor. När han står uppställd i ridhuset brukar han smyga fram till ridläraren för att blåa mjukt i håret med sin mule, en riktig myskille! I ridningen behöver han en mjuk och välbalanserad ryttare som kan hjälpa honom med sin stora kropp och sina gångarter. han tycker om att hoppa och gör det bra men även här behöver han en följsam ryttare då han gärna hoppar stort när det blir lite högre hinder. 

Save

Save

Save

Save

Save

Uppdaterad: 15 JUN 2018 09:39 Skribent: Ridskola

Postadress:
Göteborgs FK - Ridsport
Töpelsgatan 16
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0760294122
E-post: verksamhetschef@gfrk...