Hoppa till sidans innehåll

Hästar


ANGEL är ett sto född 2007 importerad från Irland, ca 164 cm i mankhöjd. Inköpt till GFRK 2017. Angel är energisk och framåt att rida men samtidigt väldigt snäll, gillar att hoppa och brukar vara med i tävlingsgruppen. Angel kan vara lite kinkig vid sadling, ställ gärna upp henne vid en skötselplats och dra sadelgjorden försiktigt så brukar det gå bra. 

Våren 2020 är Angel på rehab, räknas vara tillbaka i verksamheten till höstterminens start -20.

 

CASSIUS är en irish draught, vilket innebär att han är grövre i modellen än de svenska varmbloden. Han är född 2007 och inköpt till GFRK  2013. Cassius är en mycket omtyckt ridskolehäst som ryttare på alla nivåer kan rida. Han är väldigt vänlig och trygg i både stall och vid ridning vilket gör att många osäkra ryttare tyr sig till Cassius. Deusstom är han en riktig hejare på att hoppa och brukar kamma hem rosetter när han får chansen att tävla med eleverna i tävlingsgruppen. 

 

CASTOR är en valack född 2011, inköpt till GFRK 2016. En vänlig häst med mycket fullblod i stammen vilket innebär att han är lite mindre, ca 164 cm i mkh och nätt i sin modell. Är därför inte så viktbärande. Castor kan vara lite klurig i ridnnigen men den som hittar rätt knappar brukar få en känsla av att sväva på moln. 

 

CHALLE (Chenango) är en fullblodsvalack född 2007. Inköpt till GFRK 2018. Precis som Castor så är Challe lite lättare i modellen och inte så viktbärande, han mäter ca 1,65 cm i mankhöjd. Challe är en vänlig och omtyckt kille som tycker det är lika roligt att hoppa som att springa fint på banan. Lagom framåt och med en mjuk kontakt brukar ryttarna få en härlig ridkänsla när de rider honom. 

 

Congo 2

CONGO D är en mörkbrun valack född 2007, inköpt till GFRK 2013 som är ca 167 cm i mkh. Congo är en mycket välutbildad häst som kan utföra de flesta rörelserna upp till medelsvår dressyr och hoppar med lätthet igenom en bana på 1 m höga hinder. Han kan vara lite "tittig" och reagera på saker som inte brukar se ut som vanligt men om ryttaren har honom tryggt mellan sina hjälper dansar han gärna fram på ridbanan. En häst som gör rätt om du som ryttare gör rätt. 

 

COLLEEN är ett sto f. 2010 e. Cante Bellini ca 165 cm i mankhöjd, inköpt till GFRK 2016. Colleen är en vänlig tjej som tycker att hoppning är det roligaste som finns! I dressyren kan man få jobba lite lösgörande för att få henne att arbeta på bästa sätt. Colleen är en omtyckt häst som går med på lektioner på alla nivåer och alltid tar hand om sin ryttare. 

 

CUPIDO är en KWPN valack född 2007 e Numero Uno-Voltaire. Inköpt till GFRK 2016. Cupido är en vacker häst av sporttyp som mäter ca 167 cm i mkh. Han är piggare och mer enerigisk än den vanliga ridskolehästen och går med elever som är mer rutinerade och gillar när det går undan. I stallet är Cupido glad och nyfiken och verkar alltid vara redo att ge sig ut på nya äventyr! 

 

DIABLO är en KWPN valack f. 2008 e. Abanos som är ca 165 cm i mankhöjd. Inköpt till GFRK 2017. Diablo är en otroligt snäll och vänlig kille som tar hand om alla ryttare, från att de hälsar på honom i boxen tills de sitter av honom efter ridpasset. Han rör sig med ett stort steg i alla gångarter och hoppar med glädje, en riktig klippa för ryttare på alla nivåer.  

 

 

ELLEN är ett sto f. 2011 e. Mr Carrera - Excall som köptes in till GFRK 2016. Med mycket fullblod i stammen är Ellen ett nätt sto, som mäter ca 167 cm i mankhöjd och är av en sportigare modell som inte gör henne så viktbärande. Ellen är en känslig tjej som vill ha ryttare med mjuk hand om stabilt säte, litar hon på sin ryttare gör hon allt och lite till för att samarbeta. Hon tycker det är kul att springa fort och hoppa, även om hon inte alltid gör det så bra. Är modig och tycker det är roligt att upptäcka naturen i Delsjön. 

 

EMMI är ett sto f. 2005 född i Polen som köptes in till GFRK 2016. Hon är en ganska rejäl tjej som mäter ca 168 cm i mankhöjd med en grövre kroppstyp. Det gör att många tror att hon är en långsam och lite slö häst, de hade inte kunnat ha mer fel. Emmi är otroligt känslig, både i hanteringen och i ridningen. Innan du går in till henne måste du rensa alla tankar från stress, annars blir hon väldigt påverkad av detta (alltså perfekt för att träna mindfullness). I ridningen är hon pigg och framåt, känslig och vill inte göra fel. Otroligt duktig på att hoppa men vill inte riva så hon behöver en ryttare som kan stötta henne 

 

 

FARAH är född 2010 på Irland och inköpt till GFRK 2015. Farah är ett litet sto som mäter ca 1,60 cm i mankhöjd. Hon är otroligt vänlig i både stall och ridning och går med på alla typer av lektioner. Farah är duktig i både dressyr och hoppning men är väldigt försiktig av sig när hon hoppar och vill ogärna riva så hon tar ofta i och hoppar högt över hindren. I skogen är hon trygg och snäll och skulle aldrig hitta på bus om hon har en ryttare som är lite osäker. En vänlig häst som tar hand om sin ryttare. 

 

FERRARI (Mollgårds Ferrari) är ett danskt varmblod född 2005. Inköpt till GFRK 2018. Trevlig och vänlig häst att både rida och sköta. Ca 1,65 cm i mankhöjd.

 

FLASH (Cairnview Flash) är född 2005 på Irland och inköpt till GFRK hösten 2011. En trevlig häst av bra modell som mäter ca 168 cm i mankhöjd. Flash är en riktig stjärna på lektionerna och har tävlat mycket med ridskolans elever i både hoppning och dressyr under åren. Nu har han tyvärr haft en skada som gör att han inte längre får hoppa utan får istället lära våra elever allt han kan i dressyrarbetet. I stallet är han egentligen väldigt snäll även om han kan skrämmas lite när man borstar och sadlar, har han tur kanske ryttaren går därifrån och han får äta mat en timme till istället för att ridas. Flash är välskolad och tar väl hand om sina ryttare även om han ibland kan busa till det lite på lektion, både i ridhus och ute i skogen. Hans motto verkar vara "Man blir inte äldre än vad man gör sig".

 

HIPPIE (Hipis) är ett polskt halvblod född 2006 och inköpt till GFRK 2018. Hippie är en långbent men nätt kille som mäter ca 172 cm i mankhöjd. Han är vänlig och snäll men känslig och vill ha människor och hästar runt sig som är lugna och harmoniska, i både ridning och hantering. Hippie kan upplevas som lite svårriden i dressyren men har han en ryttare med god balans, mjuk hand och stabil sits gör han sitt bästa för att arbeta på rätt sätt. I hoppningen har han tidigare tävlat upp till 120 cm i mankhöjd men även här vill han ha en välbalanserad ryttare som kan stötta honom på ett mjukt sätt. Tar du som ryttare hand om Hippie tar han hand om dig. 

IRISH COFFEE är född 2004 på Irland och köptes in till GFRK 2014. Kaffe som han kallas är en nättare modell av häst, inte viktbärande, som mäter ca 167 cm i mankhöjd. En vänlig häst att hantera i stallet, lite försiktig så vill gärna ha lugna människor i sin närhet. I ridningen kallas han för Professorn då han tar väl hand om sina elever oavsett vad som står på schemat. Han brukar delta i både hopp- och dressyrtävlingar med ridskolans tävlingselever med fina resultat. 

 

Jones

CM BUSINESS FLOWS JONES är född 2009 och inköpt till GFRK våren 2016 från Danmark. Jones är en häst av mindre modell och mäter ca 160 cm i mankhöjd. Han är en kill som är snäll att hantera i stallet, alltid vänlig och nyfiken. På lektion är hanlagom framåt, duktig på att hoppa men kan behöva lite hjälp av sin ryttare för att hitta helt rätt i dressyrarbetet. En klippa ute i skogen där han möter allt spännande med en nyfiken blick. 

Jones är sponsrad av CM Business Flow

  

 

LILLA GRÅ är en skimmelvalack född 2004, inköpt till GFRK 2010. Lilla Grå är ca 165 cm i mankhöjd och kommer ursprungligen från Polen. Han är den självutnämnda kungen i stallet och flockens ledare. Det gör att han ibland kan testa den som ska gå in till honom i boxen genom att skrämmas och se sur ut, men om man bara är lugn och tydlig inser han snabbt att det inte är värt besväret. I ridningen är han en fantastisk läromästare som snabbt anpassar sig efter sin ryttare. Trygg och stabil för de orutinerade, oavsett vad lektionen handlar om och välskolad för de mer rutinerade. 

 

LINCOLN är en Oldenburger-valack född 2009 och köptes in till GFRK 2017. Han är en långbent och nätt häst som mäter ca 175 cm i mankhöjd. Sen första dagen har Lincoln gjort sig populär hos både personal och elever genom att vara otroligt mjuk och vänlig i hanteringen och en riktig pärla på lektion. Han står gärna och myser i timmar med huvudet i famnen på vem som helst, oavsett om han träffat på personen innan. I ridningen är han lagom framåt, mjuk och lätt i kontakten och gör alltid sitt bästa. Lincoln tycker det är roligt att hoppa och är dessutom mycket duktig på det. 

 

 

MARILYN är ett svenskfött sto född 2009 efter Renovi F - Lear F. Hon köptes in från samma stall som Castor och kom till GFRK 2016. Marilyn är en vänlig liten häst som är ca 163 cm i mankhöjd. I stallet är hon en vänlig och mjuk tjej som tycker om lugna människor i sin närhet. I ridningen är hon pigg och framåt, tycker det mesta är roligt men när det är hoppning på schemat får man räkna med att det går undan.  

 

mary 2  

MARY (Something about Mary) är född 2009 och inköpt till GFRK 2014. Mary är en pigg och mjuk häst att rida. Snäll att pyssla med i stallet. Då hon har väldigt mycket hovskägg, tänk på att borsta hennes ben extra noga.Ca 1,56 cm i mankhöjd.

 

Mc Finnley

MC FINNLEY är född 2008, inköpt till GFRK 2015. Snäll och lite känslig att rida. Ca 1,70 cm i mankhöjd.

   

Rut

RUT är född 2006, inköpt till GFRK våren 2012. Rut har trevliga gångarter och hoppar bra. Snäll att sköta om i stallet. Ca 1,67 cm i mankhöjd.

 

 

SHIMMERY är född 2003, inköpt till GFRK 2015. Pigg och framåt häst att rida. Kan vara känslig vid borstning & sadling. Ca 1,59 cm i mankhöjd.

 

SUNNY är född 2009, inköpt till GFRK 2017. Ett litet sto med bra framåtbjudning och fina gångarter. Ca 1.57 cm i mankhöjd.

  

 

QUINCY är en holsteinervalack född 2005 e. Quinar, ca 168 cm i mankhöjd. Inköpt till GFRK 2017. Han är en trevlig välutbildad häst som tidigare tävlat i fälttävlan.

 

Save

Save

Save

Save

Save

Uppdaterad: 15 JUN 2018 09:39 Skribent: Ridskola

Postadress:
Göteborgs FK - Ridsport
Töpelsgatan 16
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031256010
E-post: This is a mailto link

Se all info