Hoppa till sidans innehåll

Villkor & uppsägning


Villkor för lektionsridning hos Göteborgs Fältrittklubb. Detta avtal visas första gången du loggar i i elevportalen och måste godkännas för att du ska kunna gå vidare.

Medlemskap

Du som ridande på ridskolan skall vara medlem i föreningen och vara införstådd i att det är en ideell förening och inte är ett företag. Det betyder att du inte bara är kund hos oss utan att du i och med ditt medlemskap också äger en del av föreningen, därmed förväntas du måna om den och ställa upp med en viss mängd ideellt arbete.

Som medlem förväntas du bidra med en halv dags funktionärsarbete per termin i samband med tävling, städdagar eller andra arrangemang. Funktionärer ska ha fyllt 15 år, om ridskoleeleven är yngre går uppdraget till dennes målsman. Exempel på funktionärsuppgifter är: Banpersonal, städpersonal eller andra förekommande arbetsuppgifter vid tävling/clinics/arrangemang och dylikt. Information och/eller utbildning kommer naturligtvis att erbjudas för att funktionärsarbetet ska bli lärorikt och ge positiva upplevelser.

Vi har en gemensam ekonomi över sektionsgränserna och alla pengar som föreningen får in, investeras i verksamheten. Det innebär att när du bidrar till verksamheten och den går med vinst, så bidrar du till att öka möjligheten att köpa bra hästar och ponnyer till ridskolan, ny utrustning, hinder, rusta upp anläggningen och mycket annat. Det finns ingen ägare som gör vinst på vår verksamhet, vi tillsammans är föreningen.

Du som medlem i en demokratisk förening har rätt att göra din röst hörd genom att delta på årsmötet, engagera dig i styrelsearbete eller sitta med i någon av våra sektioner (tävlingskommittén och ungdomssektionen). Här behövs alla!

Allmänt

Ridabonnemanget är personligt och får ej överlåtas. Ridskolan förbehåller sig rätten att när som helst under pågående termin ändra ridtid- och gruppindelning om så erfordras. I ridtiden, oavsett gruppnivå, ingår tid för upp- och avsittning samt banbyggnad vid hopplektion. När du deltagit vid dina tre första provlektioner eller har betalat din första faktura förbinder du dig att hålla dig uppdaterad och att följa de abonnemangsregler som är gällande. Dessa regler skall finnas tillgängliga på hemsidan. I de fall eleven är minderårig ligger ansvaret för att abonnemangsreglerna följs på målsman.

Alla medlemmar är automatiskt olycksfallsförsäkrade till, från och under tiden för aktivitet arrangerad av Göteborgs fältrittklubb. Mer info om försäkringen hittar du på https://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/ridsport/idrottsforsakring

Avgift

Som abonnemangstagare förbinder du dig att betala en fast lektionsavgift till dess att du skriftligen säger upp ditt abonnemang och din uppsägningstid har löpt ut (se hemsidan www.gfrk.se för information om hur du går tillväga). Avgiften för abonnemanget skall erläggas i förskott senast det datum som anges på fakturan för abonnemanget.

Nya abonnemang

Som ny på ridskolan kan du skriftligen avsluta ditt abonnemang efter 1-3 lektioner. Avgift utgår dock alltid för dessa lektioner enligt gällande lektionsavgifter + medlemskap. Har du inte avanmält dig skriftligen i anslutning till senast den tredje lektionen förbinder du dig till ett abonnemang på ridskolan. Nybörjare har inte dessa provlektioner utan gällande uppsägningstid tillämpas.

Uppsägning av abonnemang

Uppsägning av ridabonnemang sker skriftligen till This is a mailto link , lämnas direkt till kansliet på plats eller skickas till Gfrk, Töpelsgatan 16, 416 55 Göteborg. Uppsägningstid är 2 ridmånader från uppsägningsdatumet. Uppsägningsblankett går att hämta på hemsidan. Du kommer att få en bekräftelse på att din uppsägning är registrerad. Spara ditt skickade mail tills du fått bekräftelsen.

Undantag gällande uppsägningstiden görs om ersättare hittas tidigare. Observera att utebliven betalning inte accepteras som uppsägning.

Inför ny termin gäller uppsägning senast 1 maj inför höstterminen och 1 november inför vårterminen, därefter gäller 2 ridmånaders uppsägningstid.

Dessa regler finns tillgängliga på hemsidan.

Återbud/sälja och byta lektioner

Återbud till ridlektion ska vara ridskolan tillhanda senast kl 14.00 samma dag som ridlektionen, senast kl 14.00 fredag för återbud gällande lördag. För att vi ska kunna planera hästarnas arbete på bästa sätt är det viktigt att du lämnar återbud till din ridlektion om du inte kan komma.

Det är tillåtet att låta annan elev (som har en egen ordinarie plats på ridskolan) som rider på samma eller högre nivå som du rida istället för dig upp till 3 ggr/termin. Dessa 3 tillfällen innefattar såväl sålda som bytta lektioner.

Totalt kan du alltså sälja eller byta 3 tillfällen per termin.

Vi tillämpar inte igenridning.

 

Uppdaterad: 30 MAJ 2018 17:19 Skribent: Erica Johansson
E-post: Adressen Gömd

 INLOGGNING HIPPOCRATES

Viktiga datum!

Hösttermin 2022:

1 augusti - 23 december, ridning alla dagar (även röda dagar)

.

Frågor om:

Ridskolan, kurser, privatlektioner:

This is a mailto link

Telefontid tisdagar kl. 09-11 på tel: 0760-29 51 22 

.

Ridgrupp, kölista:
This is a mailto link

Telefontid tisdagar kl. 09-11 på tel: 0760-29 51 22

 

Fakturor, skåp, övriga kanslifrågor:
This is a mailto link

Telefontid måndagar kl. 15-16 på tel: 0760-29 41 22 (semesterstängt v.27-31)

 

Verksamheten, personal, anläggning, djurhållning:

This is a mailto link

Sponsring: 

This is a mailto link

BOKA RIDBANA 

SAMARBETSPARTNERS:

 

Kungälvs gardens center

 

 SponsorhusetLogga
När du ändå handlar på nätet - handla här och stöd Göteborgs Fältrittklubb!

 

 

Postadress:
Göteborgs FK - Ridsport
Töpelsgatan 16
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0760294122
E-post: verksamhetschef@gfrk...