Hoppa till sidans innehåll

Ridskolan


När du blir medlem hos oss går du med i en ridklubb med gamla anor. Göteborgs Fältrittklubb grundades nämligen redan 1894. Vårt ridhus med sina 2500 m2 är bland de största i Norden. Det är avdelningsbart till två långa ridbanor eller tre standardbanor, vilket möjliggör att vi har ridskolelektioner på två-tre parallella banor samtidigt.  
Det finns plats för 52 ridskolehästar fördelade på ca 17 ponnyer och ca 35 hästar. 

Vi innehar Svenska Ridsportförbundets  medlemsskylt som är en kvalitetsmärkning av ridsportsanläggningar och ridskolor. Med det menas att ridanläggningen och ridskolan uppfyller vissa grundkriterier som är uppsatta av Svenska Ridsportförbundet. Det betyder att anläggningen är välskött samt uppfyller fastställda minimimått vad gäller stallar, verksamhetens hästhållning, tillfredsställande säkerhet samt att ridskolan kan styrka att man innehar kommunalt tillstånd enligt djurskyddslagen att bedriva ridskoleverksamhet.

Vi har cirka 700 lektionsryttare varje vecka som är uppdelade i sju olika nivåer från nybörjare till erfarna ryttare. Dessutom har vi specialundervisning och extrakurser i såväl hoppning, fälttävlan som dressyr. 

 

Vi erbjuder:

Läs mer under respektive rubrik! Varmt välkomna till Göteborgs Fältrittklubb

 

Uppdaterad: 22 NOV 2016 11:21 Skribent: Ridskola

Postadress:
Göteborgs FK - Ridsport
Töpelsgatan 16
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0760294122
E-post: verksamhetschef@gfrk...