Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsekipage


Presentation av tävlingsryttare

GFRK har idag ett antal stycken licensierade tävlingsryttare som representerar klubben på de små som stora tävlingsbanorna runtom i landet/distriktet. Genom att hålla ett glatt humör, ett gott horsemanship och vara trevlig på tävlingsplatser, gör våra tävlingsryttare ovärderlig PR för vår klubb. Dessutom är det alltid kul att få följa dessa ryttarnas fina resultat och utveckling.

Här nedan presenterar vi en del av 2018 års licensierade tävlingsryttare och deras hästar. 

 

RIDSKOLERYTTARE

 

Fullständigt namn: Rebecka Svedlund

Inriktning: Hoppning

Tävlingshäst just nuCupido Uno B

Favorithäst i stallet och varför: Cupido:) Då jag har kommit honom så nära nu under de terminerna som vi tävlat tillsammans, vi har liksom blivit ett riktigt team och jag har fått utvecklats så otroligt mycket tillsammans med honom.

Bästa/roligaste tävlingsminnet: Jag har en del roliga minnen tillsammans med kungen i stallet, Lilla grå. Han är en av sin egen och hittar alltid på något för att göra vardagen lite roligare. Denna dagen var vi utanför klubben och tävlade, det blev ingen toppen runda och därav ingen placering. Men jag och Lilla grå var lika nöjda ändå, bara det att han inte riktigt förstod varför vi tog av sadeln innan han sprungit ärov. Helt nöjd med det var han inte, tills han fick en ide om att ha sitt eget på parkeringen, samtidigt som de andra sprang sitt i manegen. Han far runt superstolt tills de som faktiskt skulle springa kom ut på parkeringen igen. Det var alltid lite extra roligt att få åka ut med honom, för hur det än gick var han supernöjd och det gjorde det lite lättare för en själv att vara det med, hur det än gick.

Varför tävlar du? Vad är det bästa med att tävla?: Jag tävlar främst för att det är bland det roligaste jag vet. Att få åka ut och se alla andra ekipage rida sina ritter och att få bli inspirerad utav dem. Men även för att det blir något speciellt mellan dig och hästen du tävlar, man får uppleva saker tillsammans, anpassa sig efter varann och utvecklas som ett team.

Mål för året: Förra terminen slutade med några rundor i höjderna 90-100cm, och förra terminen fick jag en toppen runda i 95cm. Så mitt mål är att få fortsätta med det och kunna får en lika fin runda i 100cm.

FörebildPeder Fredriksson

Kändishäst jag skulle vilja rida: Vet inte riktigt, få hänga med i ett språng på Allan kanske hade varit lite coolt.

Det bästa med GFRK/Varför tävlar du för GFRKGFRK är en väldigt stor klubb med många möjligheter och med många fina hästar. Det finns rum för alla att utvecklas här, som tävlingsryttare eller hobbyryttare. Det finns grupper och hästar för alla. 

Har du någon filosofi?: Sätt små mål för varje pass, som du vet att du skulle kunna nå. Du behöver dom små målen för att kunna nå ditt större mål.Sen handlar ridning mycket om samspel mellan ryttare och häst. Det är ett stort djur som du ska komma överens med inte bestämma över, man får inte glömma att hästen också har egna idéer om hur saker ska gå till. Så om ditt sätt inte fungerar hitta ett annat, det finns massor med olika sätt att göra saker och ting på.

Meriter: 

4:e placerad i GFRK´s Champion´s tour med Sockan 2014, 70cm

3:e placerad i GFRK´s Champion´s tour med Sockan 2014, 70cm

4:e placerad med Mickey i Bohuscuppen 2015, 80cm

2:a placerad med Lilla Grå i KM 2015, 90cm

8:e placerad med Lilla Grå i Bohuscuppen 2016, 90cm , Laget placerades på 3 plats

2:a  placerad i Hummerhoppet med Lilla Grå 2017, 90cm

3:e placerad i KM med Cupido 2017, 80cm

15:e placerad i Hummerhoppet med Cupido 2018, 90cm 

6:e placering i Hummerhoppet med Cupido 2018, 95cm

 

Helen Jinton

Inriktning: Hoppning

Tävlingshäst just nu: Farah

Favorithäst i stallet och varför: Om jag måste välja så står det mellan Farah och Cupido. Båda är mycket roliga och trevliga hästar att rida och blir lite av en utmaning. Jag får själv jobba mycket på min ridning och hur jag kan hjälpa dem genom en t.ex. hoppbana.

Bästa/roligaste tävlingsminnet: Det är när jag tävlade tillsammans med Lilla Grå i Varberg 2013, eftersom det var en av de första tävlingarna jag gjorde och den första utanför klubben. Jag ramlade faktiskt av första runda på 95 cm, men tog en revansch och placerade mig som 8a andra rundan på 1m.

Varför tävlar du? Vad är det bästa med att tävla?: Jag tävlar för att jag tycker att det är roligt och lärorikt. Det är bland annat kul att t.ex. få åka iväg som en grupp till en annan klubb och kunna stötta varandra, att själv få planera allt från avfärd till hur man ska lägga upp ridningen till hemfärd och självklart så är det roligt när man får till en bra runda.

Mål för året: Att rida en felfri ritt tillsammans med Farah.

Förebild: En klar favorit är Peder Fredricson.

Kändishäst jag skulle vilja rida: All Star 5

Det bästa med GFRK/Varför tävlar du för GFRK: Det bästa med GFRK är att alla man träffar är mycket trevliga och det är alltid bra stämning i stallet. Varför jag tävlar för GFRK är för att jag tycker det är roligt och för att det kändes som ett ganska naturligt val när jag började rida här 2012.

Har du någon filosofi?: Att inte ge upp och alltid försöka vara positiv speciellt när det inte går som man hade tänkt sig.

Meriter: 8e placerad 1m med Lilla Grå. 2e placerad i 95cm hemma med Intermezzo, 6e placerad hemma med Irish Coffee.

 

                                                   

Linn Olsson Fagerberg

Inriktning: Hoppning

Tävlingshäst just nu: Brawo

Favorithäst i stallet och varför: Irish Coffee och Ellen. Igge är inte bara underbar att hoppa, han är också väldigt kelig och social på marken. Ellen utmanar mig i min ridning och jag gillar hennes inställning och hennes envisa sida.

Bästa/roligaste tävlingsminnet: När jag startade Anna Wemlerths gamla tävlingshäst Cortess på Skyrup Country Club.

Varför tävlar du? Vad är det bästa med att tävla?: Tävlandet utvecklar mig och trots nervositet och adrenalin så njuter jag till max inne på banan.

Mål för året: Att rida fler unghästar i både hoppning och dressyr. Det är nog det jag tycker är roligast.

Förebild: Det är självklart Peder Fredricsson. Han rider fantastiskt, värnar om sina hästar och har en ödmjuk och genuin inställning till sporten och tävlandet.

Kändishäst jag skulle vilja rida: Om man ändå fick chansen att sitta på All In. Han är ju trots allt den bevingade hästen.

Det bästa med GFRK/Varför tävlar du för GFRK: Jag har ridit på GFRK i 12 år och lärt mig allt jag kan om hästar och ridning här. Det finns inte en chans att jag skulle byta klubb.

Meriter: Placeringar i lokala tävlingar i Göteborgsområdet, till exempel Bohuscupen.

 

 

Hilda Berg

Inriktning: Hoppning

Tävlingshäst just nu: Angel

Favorithäst i stallet och varför: Cupido, för man vet aldrig vad som händer när man rider honom och han har så mycket energi! Han är rolig att rida.

Bästa/roligaste tävlingsminne: När jag var med på Pay n' Race (Gymkhana) med min ponny Nilla. Eller när jag hoppade Bohuscupen och kom 8:a med Intermezzo!

Varför tävlar du? Vad är det bästa med att tävla?: Jag tävlar för att det är så himla roligt! Och så är det kul att se om man har utvecklats och får högre resultat.

Mål för året: Jag vill rida många olika hästar och komma i nya situationer som jag måste lösa. Om jag tillexempel har en orutinerad och ny häst så måste man rida på ett sätt och om man har en mer rutinerad häst så kan man rida på ett annan sätt.

Förebild: Rolf Göran Bengtsson

Kändishäst jag skulle vilja rida: Allan (All In)

Det bäst med GFRK/Varför tävlar du för GFRK: GFRK har en härlig gemenskap och alla hjälper alla.

Har du någon filosofi: Du måste våga misslyckas för att utvecklas.

Meriter: 8:a i individuellt stilhoppning Bohuscupen med Intermezzo, 5:a i individuellt stilhoppning Bohuscupen med Intermezzo och 3:a med laget i stilhoppning Bohuscupen med Intermezzo.

 

 

Julia Oldsberg

Inriktning: Hoppning

Tävlingshäst just nu: Lincoln

Favorithäst i stallet och varför: Det var kärlek vid första ögonkastet med snygga gentlemannen Lincoln. Och när jag satt upp på honom första gången och han var så pigg, så att jag var tvungen att trava med honom diret, så var kärleken given, haha. Sen har vi ju fått ”bonda” mycket med tanke på alla gånger han har behövt bli igångsatt. På en fin andra plats kommer Cupido som lyser upp som ett barn på julafton när han ser ett hinder.

Bästa/roligaste tävlingsminnet: När jag knep 6e platsen med Cassius i en 95 lok. Det var så otippad att han/vi skulle ha något att säga till om.

Varför tävlar du? Vad är det bästa med att tävla?: För att det är så otroligt roligt! Det roligaste är att åka på bortatävling med ett gäng vänner en solig dag och se hur mysigt hästarna tycker att det är att få komma ut. Sen är det såklart också bra träning för oss rookies.

Mål för året: Att rida stabila, felfria 1m rundor på tävling och gärna lite högre på träning.

 Förebild: Peder

 Kändishäst jag skulle vilja rida:Conte Della Caccia

 Det bästa med GFRK/Varför tävlar du för GFRK: Trots dess storlek känns klubben liten och familjär. Stämningen är väldigt god och man möts ofta av leenden.

 Har du någon filosofi?: Kör så det ryker och belöna alltid hästen!

 Meriter: 2a 90 inverkan på Cupido på Bulycke, 3a 90 lokal på Lincoln på GFRK, 6a 95 lokal på Cassius på GFRK


 

     

 PRIVATRYTTARE

 

Amy Lundh

Inriktning: Dressyr

Tävlingshäst: Santino Hit och nya unghästen Spender

Bästa/roligaste tävlingsminnet: När jag vann min första LC när jag var runt 10 år.

Varför tävlar du? Vad är det bästa med att tävla? För att stämma av att träningen går enligt plan, och för det är trevligt att träffa andra ryttare och hästfolk :)

Mål för året: Spender ska få debutera på tävlingsbanan och förhoppningsvis känna att det är roligt.

Förebild: Charlotte Dujardin

Kändishäst jag skulle vilja rida: Sandro hit (i sina yngre dagar)

Det bästa med GFRK/Varför tävlar du för GFRK: Trevlig anläggning och klubb. Anordnar roliga aktiviteter och får alla att känna sig välkomna. Detta blir mitt första år som jag tävlar för GFRK och det ska bli jätteroligt!

Har du någon filosofi?: Fika mycket ;)

Meriter: Glada hästar och ryttare i stallet, driver ett företag som säljer hästtransporter och hästlastbilar, tävlar för att utvecklas med mina hästar, placering i Msv dressyr på Santino.

 

 

Astrid Römbo

Inriktning: Hoppning

Tävlingshäst: Min ponny heter Attyrory Moonlight (Molly) som är född 2012. Hon är en irländsk sport ponny som vi köpte i somras.

Bästa/roligaste tävlingsminnet: Våran första start tillsammans där vi vann.

Varför tävlar du? Vad är det bästa med att tävla?: Det roligaste är spänningen innan man har startat och att försöka göra så bra ifrån sig som möjligt.

Mål för året: Vårat mål 2018 är att rida ungponny SM i sommar.

Förebild: Peder Fredricson.

Kändishäst jag skulle vilja rida: All In

Det bästa med GFRK/Varför tävlar du för GFRK: GFRK ligger centralt och det tar ca 5 minuter för mig att åka till stallet. GFRK är ett bra tävlingsstall som också har bra ridvägar.

Har du någon filosofi?: Att man aldrig ska skylla på hästen.

 

  

Olivia Jansson

Inriktning: Hoppning

Tävlingshäst: Fetch född 08. e.Fetcher N ue. Dalby Jaguar xx

Bästa/roligaste tävlingsminnet: Varberg Summer Horse Show 2016. Fantastisk tävlingsplats och strålande solsken.

Varför tävlar du? Vad är det bästa med att tävla?: Framförallt för att se hur bra jag och min häst har utvecklats av vår träning.

Mål för året: Felfritt 1.30

Förebild: Ehning, Guerdat

Kändishäst jag skulle vilja rida: Taloubet Z

Det bästa med GFRK/Varför tävlar du för GFRK: Härlig gemenskap, alltid peppande stallkompisar

Meriter: 3:a DM hoppning 2017

Uppdaterad: 07 AUG 2018 15:28 Skribent: Erica Johansson
Epost: Adressen Gömd

 

Viktiga datum!

Sista dagen för höstterminen 2019 är lördagen den 21 december

Vårterminen 2020 startar torsdagen den 2 januari

 

 

INLOGGNING/ÅTERBUD XENOPHON

 

BOKA RIDBANA

 

 

 

 

 

 SponsorhusetLogga
När du ändå handlar på nätet - handla här och stöd Göteborgs Fältrittklubb!

 

 

Postadress:
Göteborgs FK - Ridsport
Töpelsgatan 16
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031256010
E-post: This is a mailto link

Se all info