Hoppa till sidans innehåll

Höbristen och dess påverkan på GFRK

2018-08-07 13:51
Ni har säkert läst i olika nyhetsmedier hur torkan slår hårt mot jordbrukare och djurhållare. På flera håll i landet har man flaggat för att djur måste nödslaktas och flera hästägare tvingas importera hö från grannländer.
  • Uppdaterad: 2018-09-14 14:58

Många bönder har fått ut ungefär hälften av vad de brukar på sin förstaskörd av hö och andraskörden ser ut att bli ännu sämre.

Vi har fortfarande inte fått tag i allt grovfoder vi kommer att behöva inför kommande år och priserna kommer som ni förstår att gå upp till nästan det dubbla mot ett normalt år. Vi vet ännu inte exakt hur mycket mer vi kommer att behöva betala för grovfodret, men helt klart är att vi inte kommer att kunna hålla oss inom budgeten. Självklart prioriterar vi att hästarna kommer att få sin mat, men som ni förstår kommer det bli ett tufft ridår för föreningen ekonomiskt så därför ber vi nu våra medlemmar om hjälp.

Kan du tänka dig att skippa den där utelunchen en dag den här veckan och istället ta med matlåda och skänka mellanskillnaden till inköp av hästarnas mat? Jobbar du på ett företag som kan tänka sig att hjälpa oss lite extra i denna extrema väderlek? Vi vet att ni vill att hästarna ska ha det så bra som det bara går och vi har full förståelse för att inte alla kan hjälpa till, men många bäckar små gör en stor å.

Kan och vill du hjälpa oss med att täcka våra extrakostnader för grovfoder på grund av torkan så swisha till 123 219 5683 eller sätt in pengar på bg 439-2106, märk betalningen foder.

Tack för er gåva!

Personal och Styrelse på Göteborgs Fältrittklubb

Foto: Hanna Nordquist

Skribent: Erica Johansson
Epost: Adressen Gömd

 

Viktiga datum!

HT 2018: 31 juli - 22 december

VT 2019 startar onsdagen den 2 januari

 

INLOGGNING/ÅTERBUD XENOPHON

 

BOKA RIDBANA

 

 

MyoneLogga

 

 

 SponsorhusetLogga
När du ändå handlar på nätet - handla här och stöd Göteborgs Fältrittklubb!

 

 

Postadress:
Göteborgs FK - Ridsport
Töpelsgatan 16
41655 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-256010
E-post: This is a mailto link

Se all info